Mansikkakausi on jo tämän vuoden osalta ollutta ja mennyttä. Tuoreet marjat ovat muuttuneet pakasteversioiksi, vaan onneksi leivonnassa sillä ei ole liian suurta merkitystä, jos osaa käyttää raaka-aineita oikein. Tuleviin syksyn ja talven juhlapöytiin ei tarvitse välttämättä tehdä sitä ainaista ja perinteistä täytekakkua, vaan tällä kertaa esittelyssä on erityisen raikas raakaversio mansikkakakusta, joka on ehdottomasti yksi maukkaimmista ja kuohkeimmista leivoksista ikinä! Ja mikä parasta, oikeiden ainesosien takia se ei huononna vaan parantaa terveyttä (luonnollisesti maltillisesti nautittuna)! Menee ainakin henkilökohtaisella herkkulistalla helposti TOP5-kärkeen ;).

mansikka

Pohja:

2dl pekaanipähkinöitä

2dl manteleita

1dl taateleita

Ripaus hyvää suolaa (esim ruususuola)

 

Täyte:

5dl cashewpähkinöitä

600g mansikoita

1dl sulaa kaakaovoita

0.75dl hunajaa tai esim agavesiirappia

0.25dl sitruunaan mehua

1rkl lucumaa

1tl bourbonvaniljaa

Ripaus hyvää suolaa (esim ruususuola)

 

Ennen valmistuksen aloittamista: Ota pakastemansikat sulamaan pakastimesta hyvissä ajoin. Voit sulattaa ne esimerkiksi vesihauteessa. Mansikat eivät saa olla kohmeisia tai viileitä, kun ne lisätään kakkuun. Jos käytät tuoreita mansikoita, voit lisätä ne sellaisenaan.

Pohja: Murskaa pekaanipähkinät ja mantelit leivontakoneessa. Siirrä ne erilliseen astiaan, ja siirrä taatelit leivontakoneeseen hienonnettavaksi. Tämän jälkeen kaada murskatut pähkinät takaisin leivontakoneeseen, lisää pieni ripaus suolaa ja anna koneen sekoittaa pohjan ainekset puolestasi. Laita kakkuvuoan, jossa on irroitettava pohja, pohjalle leivinpaperi ja painele pohjataikina siihen. Laita pakastimeen jähmettymään täytteen valmistumisen ajaksi.

Täyte: Ensimmäiseksi murskaa pähkinät leivontakoneessa. Lisää sekaaan sulatetut mansikat ja muut ainesosat kaakaovoita lukuunottamatta, ja sekoita aineksista koneessa yhtenäinen massa. Sulata kaakaovoi vesihauteessa, mutta ole tarkkana lämpötilan kanssa, sillä jos kaakaovoin lämpötila nousee yli 42 celsiusasteen, sen terveysvaikutukset alkavat heikentyä! Lisää sulanut kaakaovoi muuhun massaan, sekoita, ja kaada massa kakkuvuokaan pohjan päälle. Laita kakku pakastimeen jähmettymään. Malta odottaa ½-1h, ja kakun kiinteydyttyä pääset herkuttelemaan!

Vinkkejä: Kannattaa ottaa kakku jääkaappiin pehmenemään n. tuntia ennen sen tarjoilua. Kun leikkaat kakkua, kannattaa lämmittää veistä tai kakkulapiota lämpimässä vedessä hetki. Näin kakkua on helpompi leikata!

SamuMansikkakakkuRaakakakkuVegaanileivonta,raakaleivonta,raakaleivos
Mansikkakausi on jo tämän vuoden osalta ollutta ja mennyttä. Tuoreet marjat ovat muuttuneet pakasteversioiksi, vaan onneksi leivonnassa sillä ei ole liian suurta merkitystä, jos osaa käyttää raaka-aineita oikein. Tuleviin syksyn ja talven juhlapöytiin ei tarvitse välttämättä tehdä sitä ainaista ja perinteistä täytekakkua, vaan tällä kertaa esittelyssä on erityisen raikas raakaversio...